JEUGD

Informatie voor nieuwe leden van Over ‘t Net (jeugd)

 

Reguliere trainingen

De reguliere speelavonden voor de jeugd zijn dinsdag- en donderdagavond. De groepen bestaan zowel uit jongens als meisjes. Tijdens deze trainingen is er aandacht voor het aanleren van techniek, maar er is ook ruimte voor spelvormen.

 

Dinsdag 18:45 - 19:45 uur Trainer: Erwin Smidt
Donderdag 19:00 - 20:00 uur Trainster: Juliet van Veen


De groepen zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, zijn gemengd en bestaan uit maximaal 15 kinderen en worden geleid door een gediplomeerd hoofdtrainer en een assistent. Aanmelden voor een training kan bij Juliet van Veen: trainer.overhetnet@gmail.com, tel. 06-45876152.

Kies je sport en scholentoernooi
Gedurende het jaar heeft Over ’t Net naast de reguliere trainingen een aanbod voor kinderen die willen kennismaken met tafeltennis. Kijk voor ons actuele aanbod op www.schoolsportamersfoort.nl. Daarnaast organiseren we in de herfstvakantie het scholenkampioenschap.

Academietrainingen

Gevorderde kinderen kunnen op uitnodiging van de technische commissie deelnemen aan de trainingen van de Stichting Tafeltennis Academie Amersfoort (STAA). Deze academie is een samenwerking tussen de tafeltennisverenigingen Over ’t Net en TTV Hoogland. Deze trainingen worden gegeven door Juliet van Veen in samenwerking met de trainers van TTV Hoogland en Over ’t Net. Ze vinden plaats in zowel de zaal van TTV Hoogland als Over ’t Net. De contributie bestaat bovenop de contributie van Over ’t Net uit € 40,- op jaarbasis die aan de academie wordt betaald.

 

Maandag

17.45 - 19.00 uur, B-groep, zaal TTV Hoogland (de Neng)
19.00 - 20.30 uur, A-groep, zaal TTV Hoogland (de Neng)

Woensdag 17.45 - 19.00 uur, B-groep, zaal Over ‘t Net
19.00 - 20.30 uur, A-groep, zaal Over ’t Net

 

Competitie

Over ’t Net heeft momenteel drie jeugdteams in de jeugdcompetitie van de afdeling Midden van de NTTB. Er wordt gespeeld in de provincie Utrecht, het Gooi en Flevoland. Het eerste team speelt momenteel in de derde klasse, de andere teams in de vierde en zesde klasse. De thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdagochtend om 11:00 uur. Van de jeugdleden wordt verwacht dat ze een 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn. De competitie bestaat per halfjaar uit tien wedstrijden waarvan vijf thuis en vijf uit worden gespeeld. Van de betrokken ouders wordt verwacht dat ze het vervoer naar de uitwedstrijden organiseren. Tijdens de thuiswedstrijden is een coach van de vereniging aanwezig.

 

Lid worden

Aspirant-leden mogen maximaal drie speelavonden gratis meespelen om kennis te maken met de club. Lid worden doe je door bij één van de trainers een inschrijfformulier te vragen en dit ingevuld en ondertekend bij één van de trainers in te leveren.

 

Contributie
Voor jeugdleden is dit € 100,- per jaar. Kinderen kunnen deelnemen aan maximaal twee verschillende trainingen per week indien er voldoende ruimte is in de groepen, en eventueel deelnemen aan de competitie. Kinderen die competitie spelen betalen € 145,- per jaar. Met meer gezinsleden wordt gezinskorting toegepast.

 

Kleding

De kinderen dienen tijdens de training sportkleding (korte broek en t-shirt) en sportschoenen te dragen. Zodra spelers mee gaan doen aan de competitie moeten ze voldoen aan de NTTB-kledingvereisten. In de competitie en bij toernooien dient de Over ’t Net-clubkleding gedragen te worden. Voor spelers van Over ’t Net betekent dit dat ze moeten verschijnen in het Over ’t Net-shirt in combinatie met een korte, zwart gekleurde sportbroek. Indien dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat shirt of broek in de was zit, dan moet in ieder geval gezorgd worden voor kleding die voldoende donker gekleurd is, zodat er een goed contrast is met de kleur van het balletje (dus geen wit shirt).

 

Tafeltennisbatje
Om tafeltennis te leren is een goed bat nodig. De tafeltennisbatjes die in de gewone sportwinkel worden verkocht zijn vaak niet goed genoeg. Ze zijn onvoldoende stroef en/of snel. Bij de trainers is informatie over verschillend materiaal verkrijgbaar. Een startersbatje kost ongeveer 25 euro bij een tafeltenniswinkel, zoals Sport Europe (Eindhoven).

SPONSOREN

NIEUWS

AFSLUITING VAN HET SEIZOEN: EEN NIEUWE CLUBKAMPIOEN!

Wat een mooie dag was het zaterdag 29 juni: ’s morgens de clubkampioenschappen bij de jeugd en ’s middags het ...
CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2019: LUCIEN WINT!

Omdat er dit jaar wat minder deelnemers waren, namelijk 16, werd er in een ander systeem gespeeld dan de afgelopen jaren: eerst korte poules van ...
(c) 2019 Netsupport