NIEUWS

Actief met ledenwerving!

18-10-2020 |

 

De afgelopen periode heeft Over ’t Net zich ingespannen om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met tafeltennis.

Dit begon al in de zomervakantie met de ZomerPretpas activiteit.

Daarna startte op donderdagavond de Kies je Sport clinics.

Juliet en Henk hadden wekelijks 12 of meer kinderen in de startersgroep die we met allerlei spelvormen de eerste beginselen probeerden bij te brengen. Het was ook erg fijn dat onze jeugdleden Bram, Hanno en Tom ons hierbij wilden helpen zodat de kinderen ook veel aandacht konden krijgen.

Zie de foto’s hieronder.

 

 

Clinics op bassischolen hoort ook bij het promoten van de sport en Juliet is twee dagen op basisschool De Marke geweest om de gymlessen te verzorgen. Maar liefst 13 lessen, meer dan 300 kinderen hebben enthousiast meegedaan in deze les.

Foto’s staan hier onder, een filmpje is te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=xBgjWXASh6E&t=7s

 

In de komende maanden staan er weer Kies je sport clinics op het programma (start op 5 november) en clinics op de Taalschool, Kinderhof, Bilalschool en de Dubbelster.

Al met al zonder de competitie en het basisscholentoernooi toch nog genoeg te doen voor onze trainers!

 

 Topspin leren Het mikspel Achter de tafel Een kijkje van bovenaf Klaar voor de gymles.... Rond de tafel: altijd een succes Hooghouden enthousiaste kinderen!
Grote Clubactie 2020

24-9-2020 | De Grote Clubactie is weer begonnen! We hopen dit jaar €500 op te halen voor zaalhuur en materialen. Help je ook mee?

 

Per verkocht lot van €3,00 komt €2,80 direct ten goede aan Over 't Net. Je kunt loten kopen voor onze club via deze link of door een machtiging in te vullen in een verkoopboekje. Alvast bedankt!Grote Clubactie
Basisscholentoernooi in de herfstvakantie

14-9-2020 |

In de herfstvakantie gaat Over 't Net samen met ttv Hoogland weer het baisscholentoernooi organiseren: wij nodigen alle basisschoolkinderen vanaf groep 4 uit om donderdag 22 oktober mee te doen. Ook onze eigen jeugdleden die nog geen competitie spelen of in de startersklasse spelen mogen meedoen. Inschrijven kan tot 14 oktober via www.schoolsportamersfoort.nl 

Een lekker dagje sporten, gezellig en gezond!Basisscholentoernooi 2020
Enthousiasme bij basisschoolkinderen tijdens zomervakantie

28-8-2020 | Over ’t Net heeft afgelopen week meegedaan met de activiteiten die deze zomer georganiseerd zijn door de SRO, afdeling schoolsport. Afgelopen maandag stonden er twee clinics “balletje slaan” op het programma. Omdat onze eigen zaal nog niet beschikbaar was hebben we dit in de gymzaal van de Neng gedaan. Het was een gezellige middag, Henk en Juliet hebben de kinderen diverse spelletjes laten doen en natuurlijk werd er afgesloten met het rondje om de tafel.

 

Afgelopen donderdag was de afsluiting van de Sportzomer van de SRO op de atletiekbaan en ook daar waren we aanwezig. Met onze nieuwe vlag, een grote tafeltennistafel en twee kleine ipong tafels hebben meer dan 60 kinderen getafeltennist.

Er was een challenge hooghouden: het record werd 1162!!!

 

Ook vaders, moeders, opa’s en oma’s hebben weer achter de tafel gestaan, en de sport stond weer even in de aandacht. Al met al waren dit leuke activiteiten, nu weer starten met de reguliere trainingen: we hebben er zin in!Over 't Net doet mee aan de Zomerpretpas!

22-7-2020 | Over 't Net doet mee aan de zomerpretpas! Kom meedoen! We hebben op 24 augustus twee groepen:

 

6-8 jaar: http://zomerpretpas.nl/activiteit/balletje-slaan/

9-12 jaar: http://zomerpretpas.nl/activiteit/balletje-slaan-2/

 

Heb jij ook zin om even lekker te tafeltennissen of een rondje om de tafel te spelen? Dat kan bij tafeltennisvereniging Over ‘t Net: de trainers zullen je met spelvormen en veel enthousiasme de eerste beginselen proberen bij te brengen. Ook gewoon lekker een balletje slaan met je vrienden of vriendinnen kan bij ons.Zomerpretpas
Met veel plezier buiten gestart!

9-5-2020 | Door alle maatregelen omtrent het coronavirus was het lange tijd niet mogelijk om te tafeltennissen. Uiteraard is dat voor iedereen lastig, we missen het spelletje met de kleine bal waarschijnlijk allemaal. Gelukkig was er een mogelijkheid om vanaf 29 april onder strenge voorwaarden weer buiten te sporten.

Er moest eerst een protocol worden opgesteld, waar Karin en Henk (vanuit ons jeugdkader) zich over hebben gebogen. Het protocol is bekeken door de gemeente/SRO en op donderdag 7 mei kon de eerste buitentraining voor de jeugd van start.

Er waren veel regels waar we ons aan moesten houden, maar dit ging prima.

Er werd in twee groepen getraind (tot 13 jaar en vanaf 13 jaar) en alle trainers waren aanwezig. De kinderen waren enthousiast, ze waren blij om elkaar weer te zien en ook blij dat ze weer even konden tafeltennissen. Het weer was ook echt wel geweldig: niet erg veel wind en zeker niet koud.

Af en toe moest er een bal bij de paarden worden weggehaald, maar over het algemeen ging het prima.

Nu maar hopen dat het iedere donderdag van dit lekkere weer is: dan kunnen we er nog even tegenaan!Ontwikkelingen rondom Corona-virus

12-3-2020 | Vanwege de toenemende dreiging van het Corona-virus heeft het kabinet, NOC*NSF, de NTTB en vervolgens ook afdeling Midden besloten dat er voorlopig tot 31 maart niet gespeeld wordt. Geen trainingen, verenigingsactiviteiten of competitiewedstrijden, helaas. Meer informatie volgt zodra deze bekend is.

 

Lees meer:

https://www.nttb.nl/corona-update/ 

https://midden.nttb.nl/competitie-nttb-afdeling-midden-tot-en-met-31-maart-stilgelegd/

 

Jeugdteams doen het prima!

9-3-2020 | Het is altijd goed om tijdens de competitie even de balans op te maken, en te kijken hoe onze teams het doen in de jeugdcompetitie.

Ons net gepromoveerde 1e team met Timon, Bram, Peter en Hanno begon al voor het seizoen met pech: Timon brak zijn pols... Hierdoor was hij zes weken uit de roulatie, en ook Peter had grote pech: hij brak zijn middenvoetsbeentjes en belandde ook in het gips! Gelukkig kon Timon toch de eerste wedstrijd al meespelen, en komt na vier wedstrijden ook het debuut van Peter in zicht. De 4e klasse is natuurlijk weer een niveautje hoger, maar de jongens passen zich prima aan. Er was een krap verlies tegen SHOT, en verder werden alle wedstrijden gewonnen. Ook de “broederstrijd” tegen Hoogland werd een 5-2 overwinning voor onze mannen. Momenteel staat het team met een wedstrijd meer gespeeld op de eerste plaats, dus het kan zo maar het derde kampioenschap op rij gaan worden...

 

Ons 2e team met Daniël, Tom en Furion doet het ook prima. Ook in deze poule lijkt SHOT de concurrent, en heeft Over ’t Net al een wedstrijd meer gespeeld. Daniël is tot nu toe de kopman, maar ook Tom en Furion winnen al veel wedstrijden. Enthousiast zijn de spelers van coach Henk sowieso, er wordt hard getraind en dat werpt zijn vruchten af! Ga zo door mannen!

Ons 3e team heeft Nick er nieuw bij gekregen, en spelen in de startersklasse. Het team van SVO steekt er met kop en schouders bovenuit, en daaronder is het een hele spanende strijd. Ons team moet nog tegen koploper SVO, en daarna komt de nieuwe indeling. Jelmer is de kopman van dit team, Midas, Nick en Jonas doen hun uiterste best en zorgen voor de overige punten. Ook het dubbel is al twee keer gewonnen: goed gedaan mannen!

Komende zaterdag (14 maart) spelen de teams uit, de volgende thuiswedstrijd is op 21 maart.
We hopen dat er weer veel mensen komen kijken: altijd leuk om enthousiaste kinderen te zien tafeltennissen toch?
Onze wedstrijden thuis beginnen om 11.00 uur.
We doen weer mee met Kies je Sport!

24-12-2019 | Op vier avonden kunnen jeugdige enthousiaste kinderen weer meedoen met onze introductietrainingen van Kies je Sport. Met leuke spellen, technische tips en veel plezier zal onze jeugdtrainer de sport uitleggen.

De eerste serie start op 30 januari, opgeven kan via www.schoolsportamersfoort.nl/kiesjesport. De andere drie avonden zijn 6, 13 en 20 februari. Vergeet je niet aan te melden!

 

100% score voor Over ít Netters in Almere!

2-12-2019 | Over ’t Net had twee deelnemers bij de kwartfinale NJM in Almere: Thomas en Jibbe. Beide mannen deden het prima: allebei door naar de halve finale! Beide spelers zaten in een zeskamp, om door te gaan naar de volgende ronde moest geëindigd worden bij de beste drie.

Thomas met coach Bas speelde bij de pupillen. De start was moeizaam, mede omdat hij tegen de twee sterkste spelers moest beginnen. Dit werden twee 0-3 nederlagen, maar daarna pakte Thomas het goed op. Nog wel wat passief spelend, maar goed blokkend en meer bij tafel dan de laatste weken. Hij won zijn volgende drie wedstrijden, waarbij de laatste echt super spannend was. Beide spelers hadden er twee gewonnen en de winnaar van deze partij ging door naar de halve finale...Thomas won met 11-8, 11-9 en 11-7 en zijn plaatsing in de volgende ronde was een feit!

 

 

Jibbe met coach René speelde bij de junioren en wist dat zijn eerste wedstrijd van de dag al heel belangrijk zou zijn... Het werd een spannende strijd tegen Kai Timmer die Jibbe in vier games naar zich toe trok. Hierna volgden twee nederlagen, maar ook hier een goed herstel met twee overwinningen. Hierdoor eindigde ook Jibbe op de derde plaats en dus een plaatsing voor de halve finale.

 

 

Al met al een prima resultaat voor Over ‘t Net, op naar de halve finale op 2 februari 2020...
Bram en Timon doen het prima in Tilburg!

11-11-2019 | Hun eerste landelijke toernooi en dan direct al wedstrijden winnen: dat is knap van onze jeugdleden Timon en Bram! Door het hele jaar heen zijn er jeugdranglijsttoernooien waar spelers in hun eigen leeftijdscategorie tegen elkaar spelen. Spelers uit alle windstreken treffen elkaar en daar waren “onze” Bram en Timon samen met Hanno en Olaf van Hoogland ook bij. René en Juliet waren de coaches, ouders én grootouders de enthousiaste supporters!

 We vertrokken al vroeg naar de prachtige sporthal, zelfs het inspelen gaat dan anders: met vier spelers op één tafel kruisen: dat is wel even wennen! Timon speelde bij de kadetten (geen skeletten hoor, Hanno!) en deed dit als eerstejaars prima. Hij begon zijn eerste wedstrijd nog wat onwennig in de grote hal met 49 tafels…..Na een verliespartij pakte hij het goed op en wist het zijn tweede wedstrijd met duidelijke cijfers te winnen. Dat gaf de burger weer moed, zeker ook met een trotse opa en oma op de tribune! Hierna speelde Timon nog drie wedstrijden die hij helaas verloor, maar zoals al vaker gezegd: heel veel leermomenten gehad. Het goede spinspel van Timon met zijn soms perfecte plaatsingen zorgde voor veel punten en dat is iets om op door te bouwen.

 

 


Bram speelde bij de jongens-pupillen (een categorie jonger dan Timon), en ook voor hem was het wennen in een zaal met zoveel tafels...zijn eerste wedstrijd verloor hij nipt in vier games, maar daarna kwam Bram los. Met zijn lekkere spinballen (soms ook van ver achter de tafel!) maakt hij het zijn tegenstanders moeilijk en won hij zijn twee volgende wedstrijden. Daarna een hele spannende wedstrijd tegen de latere halve finalist Martijn Hogenboom die hij krap in vijf games verloor. Zijn laatste wedstrijd was ook een hele spannende, Bram won met 10-12 in de vijfde game! Met drie gewonnen wedstrijden eindigde Bram in een “driehoekje” op de tweede plaats, helaas na de berekening toch vierde geworden.

 

 

 

 


Maar al met al een prima toernooi gespeeld door deze twee kanjers, nu weer richten op de competitie! Supporters en coaches bedankt!

SPONSOREN

NIEUWS

ACTIEF MET LEDENWERVING!

  De afgelopen periode heeft Over ’t Net zich ingespannen om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met tafeltennis. Dit ...
GROTE CLUBACTIE 2020

De Grote Clubactie is weer begonnen! We hopen dit jaar €500 op te halen voor zaalhuur en materialen. Help je ook mee?   Per ...
(c) 2020 Netsupport