NIEUWS

OTC-toernooi, 28 januari, Amersfoort

1-2-2018 | Voor de 6e keer alweer OTC Amersfoort.

Van de 29 aanmeldingen waren er 27 aanwezig dus een mooi resultaat. Heel veel bekende gezichten die ons jaarlijks in het midden van het land weten te vinden en er weer voor zorgen dat het een gezellige en sportieve dag is geworden.

 

 

Er is gespeeld in 3 poules van zeven en een poule van zes, tot de 21 (best-of three). Iets na 10.30 uur zijn we gestart en waren om 17.30 uur klaar. Wat weer duidelijk maakt dat er veel spannende partijen waren.

De prijzen waren deze keer chocolade en voor iedere deelnemer een alcoholvrij biertje voor onderweg. De uitslagen zijn als volgt: (bij gelijke stand is de officiële meerkamp telling toegepast).

 1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. 

Poule A

Juliet v. Veen
Hans Speek
Jos de Munnik
Jan Braat
Jan Sun
Jolke Meijer
Henk Wongsodikromo


6 p
5 p
4 p
2 p
2 p
1 p
1 p

 

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. 

 Poule B

 

Thijs v. Veen

Gerrie Laroo
Herman Gieling
Frank Vonk
Rene Bornhijm
Co v.d Hert
Bertus Meijer

 

 

6 p

5 p
4 p
3 p
2 p
1 p
0 p

  1.

2.

3.

4.

5.

6.


Poule C

Peter v Hooijdonk
John v.d. Brug
Rudi Richarson
Gerard Heussen
Ingrid Gertz
Jan v. Tilburg6 p
4 p
4 p
2 p
1 p
0 p

 

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. 

Poule D

 

Rob Tramper
Henk Windhouwer
Frits Elschot
Saskia de Jong
Saskia Schouten
Maryam Adhamy
Werner Gertz

 

 

6 p

4 p
4 p
4 p
2 p
1 p
0 p

 

 

 

door Rob Tramper 

Debuut jeugdteam Over ít Net 2 in landelijke competitie

30-1-2018 | Afgelopen zaterdag is de jeugdcompetitie weer van start gegaan en Over ’t Net speelt hierin met 5 teams. Het 1e en het 2e team spelen beiden landelijk: het 1e landelijk A, en het 2e landelijk C.

Voor het 2e team dat bestaat uit Ivo, Maartje en Joost was het direct een vuurdoop: uit naar Argus in Harkstede (ten noorden van Groningen!). Het team van Argus was kampioen geworden in afdeling Noord, dus voor beide teams een nieuwe start in een nieuwe competitie.

Ivo startte zijn eerste wedstrijd nog wat nerveus, zijn tegenstander speelde met noppen en had een lastig te bespelen spel. Zijn tweede wedstrijd won hij ruim en daardoor begon hij ook met meer vertrouwen aan zijn laatste partij. Dit werd een spannende 5-gamer die Ivo net verloor met 12-10. Al met al een mooi debuut en de winstpartij smaakt zeker naar meer!

Maartje begon met een winstpartij en dat betekende ook direct het eerste punt voor ons! Daarna volgende 2x een verlies in de vierde game. Toch heeft Maartje mooie dingen laten zien, en zat ze er iedere keer dicht tegenaan.

Joost was de grote pechvogel deze middag. Twee wedstrijden met 2-0 voorstaan en uiteindelijk toch je tegenstander feliciteren: dat voelt niet fijn. Soms iets te veel eigen fouten, maar ook mooie topspinballen op tafel gespeeld: volgende keer wordt er vast een wedstrijd gewonnen!

 

Het dubbel van Maartje en Ivo werd in vier games verloren. Eindstand werd dus 8-2, maar de stand doet erger vermoeden. We zijn zeker niet weggespeeld, en met 3 wedstrijden in vijf games verloren belooft de return spannend te worden.


Na een gezellige thuisreis komende week weer hard trainen om er volgende week thuis tegen Swift (Deventer) er weer vol voor te gaan.

Komen jullie onze spelers ook aanmoedigen?

 

 

 

door Juliet van Veen 

 

Minimeerkamp in Houten

17-12-2017 | Vandaag hebben Jasper, Timon en Bram meegedaan met de Minimeerkamp in Houten. Timon mocht voor het eerst uitkomen op de sterkste tafel. Dat betekende hard werken en veel leren. Zijn spel groeide gedurende de dag. Tegen de kampioen van de dag speelde Timon zijn beste partij.

 

Voor Bram was het allemaal nieuw. Hij heeft veel spannende potjes gespeeld. Wat gewonnen, wat verloren, prima gedaan. Jasper speelt pas drie weken tafeltennis. Hij speelde op de vierde tafel en kon het niveau goed aan. Hij heeft alle wedstrijden gewonnen en werd eerste in de poule.

 

 

 

 

 

 

Sinterklaastoernooi

8-12-2017 | Op 3 december was het Sinterklaastoernooi en -training. De kinderen in de eerste groep begonnen met een pietenwarming-up met zaklopen, daklopen met bat en bal op een schoorsteen mikken. Daarna konden de kinderen samen met hun ouders vrij spelen op de Sinterklaastoernooi-tafels. Met zes kinderen en vijf ouders een prima opkomst.

 

Vanaf zeven uur werd er in de tweede groep gestreden om de chocoladeletter via de laddercompetitie. Een aantal kinderen uit de eerste groep speelde mee en Thomas was vandaag extra. Ook waren er nog wat kinderen van de AH actie. Met 15 kinderen was het dus volle bak. Hanneke wist dit jaar op het juiste moment bovenaan de komen. Ze wist Timon knap te verslaan en ging er dit jaar met de chocoladeletter vandoor.

 

 

 

 

 

 

Seniorentraining een succes!

26-11-2017 | De afgelopen weken is er op de woensdagavond een pilot gestart voor belangstellende senioren om training te volgen. Er werden 10 trainingen verzorgd door Juliet en Bas. Met een vaste kern van enthousiaste Over ’t Net leden en veel instroom vanuit de Albert Heijn-sportactie was het iedere avond een gezellige drukte.

 

We besteedden aandacht aan de techniek van de slagen, het voetenwerk en de service. Verder is er natuurlijk ook tijd voor het spelen van een wedstrijdje. De deelnemers zijn enthousiast, fijn om met zo’n positieve groep te werken! Nu is er nog 1 training te gaan, en dan volgt er een evaluatie van alle betrokkenen.

 

De training van afgelopen woensdag spande de kroon: maar liefst 18 mensen in de zaal! Al met al een mooi initiatief dat misschien wel een vervolg krijgt in januari. Hou de informatie in de gaten: de training is op de woensdag van 20.15 tot 21.15 uur. Wie weet in januari een vervolg?

 

 

Schooltafeltennis op 27 dec!

23-11-2017 |

 

Inschrijven kan tot 14 december! Ga naar www.schoolsportamersfoort.nl 

Bij vragen kunt u mailen naar overhetnetjeugd@gmail.com 

Zaterdag 1 juli: Familietoernooi Over ít Net

7-7-2017 | De eerste spelers waren al vroeg aanwezig, hoewel de zaal om half één open zou gaan waren de eerste spelers al om tien over twaalf aanwezig om in te spelen. Dit betekent dat het niet zomaar een toernooi was, maar dat er op het scherpst van de snede gespeeld zou gaan worden.

 

Na een half uur inspelen werd om ongeveer een uur de poule-indeling en de spelwijze bekend gemaakt. Er werd in twee poules van zes gespeeld, waarna er via kruisfinales bekend zou worden wie er zou winnen.

 

De poule-indeling is op ingeschatte sterkte ingedeeld, maar dit bleek tijdens de wedstrijden toch nogal eens anders uit te pakken. Sommige familieleden waren duidelijk sterker dan van tevoren ingeschat.

 

In de poulewedstrijden werd door iedereen strijd geleverd. Niemand wilde onderdoen voor de ander. Er werden veel mooie wedstrijden gespeeld met soms verrassende uitslagen. Na iets meer dan twee uur waren de poules klaar. Dit was duidelijk te vroeg, daarom werd er door de wedstrijdleiding besloten om in drie poules van vier verder te spelen. Voordat deze poules gemaakt konden worden werd er nog één tussenronde gespeeld tussen twee teams die moest beslissen wie er in de A-poule ingedeeld werd.

 

In poule C speelden: Jorik & Wichard, Hanneke & Rieneke, Milan & Antoine en Valentijn & Silvano. In deze poule was Jorik samen met zijn vader duidelijk de sterkste en zij werden eerste in deze poule. De andere teams eindigden allemaal op één punt en werden dus allemaal tweede in deze poule.

 

In poule B speelden samen: Maartje & Ellen, Bas & Luuk, Juliet & Koen en Joost & Luuk. Maartje wist knap twee potjes te winnen in haar enkels, maar Ellen had het ondanks haar training lastig in deze poule. Zij sloten de poule als vierde af. Joost won één enkel en Luuk ook één, ze wonnen en verloren een vijfsetter en kwamen met één punt op de derde plaats. Juliet won zelf twee enkels, en had Koen tussendoor inmiddels zoveel training gegeven dat die bijna geen fouten meer maakte; hij won ook twee games. Dit was genoeg om twee partijen te winnen en zij eindigden op een mooie tweede plaats. Bas begon goed, maar won uiteindelijk maar één pot, maar Luuk maakte dit goed door alle drie zijn tegenstanders te verslaan. In de dubbel maakten zij de partijen af en wonnen de poule.

 

In poule A speelden: Rikkert & Djimmer, Thijs & Bas, Ivo & Marit en René & Kevin. In deze poule lag het niveau dicht bij elkaar en moesten de laatste wedstrijden bepalen wie er op de plaatsen 1, 2, 3 en 4 zouden uitkomen. Om de derde en vierde plaats werd gestreden door Thijs en Bas tegen Rikkert en Djimmer. Ondanks het goede coachen van Rikkert bleek dit net onvoldoende om Thijs en Bas te verslaan. Thijs en Bas derde, Rikkert en Djimmer vierde. Om de plaatsen één en twee werden de wedstrijden gespeeld tussen Ivo en Marit tegen René en Kevin. Dit laatste koppel heeft het toernooi al drie keer gewonnen van de vijf gespeelde voorgaande toernooien. Ivo speelde een goede wedstrijd met veel harde topspinballen waar René niet altijd het antwoord op had: 1-0. Marit speelde sterk, ze wist met 11-8 van Kevin te winnen: 2-0. In de dubbel kregen Ivo en Marit vleugels en roken zij de overwinning. Goede spinballen die net naast de tafel werden geblokt gaven aan het eind een duidelijke uitslag weer 11-6. Ivo en Marit zijn met een 3-0 zege kampioen van het familietoernooi 2017!

 

Na afloop was het voor sommigen op naar de afsluitende barbecue georganiseerd door Rob Tramper. Bas en René: bedankt voor de organisatie. Alle toeschouwers: bedankt voor de support.

 

Verder wensen wij iedereen een goede vakantie en tot volgend seizoen!

 

Door René en Bas

Maartje en Ellen tegen Bas en Luuk Milan laat aan zijn vader zien hoe het moet tegen Valentijn. Thijs legt zijn zoon uit hoe de toss officieel moet. Djimmer en Rikkert spelen met een voorhoede en een achterhoede. Koen ging steeds beter spelen naarmate het later werd. Joost had een andere teamgenoot dan vorig jaar. Maar ging het beter? De scores van de uiteindelijke poules.
Houtenplankjestoernooi 2017

19-6-2017 | Op donderdag 15 juni werd het jaarlijks terugkerende houtenplankjestoernooi gespeeld. Er werd volgens het Zwitsers systeem gespeeld, net behulp van ohn.challonge.com, met wedstrijden van best-of-three tot de 11. Uiteindelijk hebben we 6 ronden Zwitsers gespeeld met 21 deelnemers.

Het mooie van challonge.com is dat vanaf de eerste ronde het systeem bepaalt wie tegen wie speelt op basis van gelijke sterkte zodat de vervolgrondes en berekeningen van de stand eerlijk gebeuren. Na een wat onwennige eerste ronde werden de wedstrijden spannender, leuker en ook steeds beter. 

 

Dit keer was de strijd om de 2e tot en met de 7e plaats extreem spannend. John Verheuvel kwam na verlies tegen Jan Kuijten in de eerste ronde goed terug in de strijd door met zeer spannende en mooie partijen net van Dick en Manuel te winnen. Daarna bleek dat Corné te sterk was voor John in de laatste ronde zodat Corné, die alleen van Jeroen verloor, duidelijk tweede werd. De grote verassing was Karin die na de eerste partij van Henk te hebben verloren vervolgens alles won inclusief de laatste spectaculaire partij die ze van Jan Kuyten won, hierdoor werd Karin derde en zakte Jan Kuyten in een klap naar de 13e plaats. De grap van het Zwitsers systeem is dat als Jan Kuyten had gewonnen hij de 3e plaats had gewonnen en Karin 13e.


Ongeveer hetzelfde gebeurde in de laatste ronde tussen de titanen Dick en Herman, waarbij Dick duidelijk van Herman won en Dick als 5e eindigde. Zo werd de strijd van 2e tot 13e plaats nog in de laatste ronde pas beslist. Duidelijke winnaar was Jeroen die alle wedstrijden won, en eigenlijk alleen in de eerste wedstrijd door Bas in de problemen werd gebracht. Daarna kwam Corné duidelijk naar voren, die uitstekend met de plank overweg kan en zowel aanval en verdediging beheerst, en zodoende afgetekend 2e werd met 5 gewonnen wedstrijden.

Nog even de eindstand van de top 7:

1. Jeroen (6 0)
2. Corne’ (5-1)
3. Karin (4-1)
4. John (4-2)
5. Dick (4-2)
6. Daniel (4-2)
7. Manuel (4-2)
OTC-toernooi Amersfoort

16-2-2017 | Zondag morgen vroeg. Heel ver weg de Lange Jan, het herkenningspunt van Amersfoort. Dan nog even over het Valleikanaal en melden in de kantine waar koffie en cake was om te beginnen. Alweer voor de vijfde keer organiseert Over ’t Net dit toernooi. Uit alle delen van Nederland komen ze.

 

Een week terug waren er nog 30 deelnemers, maar Nederland zou Nederland niet wezen als toch zes deelnemers griep of andere ongemakken hadden. 24 deelnemers verdeeld over 4 poules van 6. Veel bekende gezichten die ieder toernooi van Over ’t Net aanwezig zijn. Weer volop strijd in de verschillende poules.

 

In poule A hebben Juliet v.Veen en Hans Spek gestreden voor de poulewinst. In poule B was het strijden wie 1e zou worden. Het was uiteindelijk toch Co van het Hert die heeft gewonnen. In poule C kon het lange tijd alle kanten op. Maar de winnaar van vorig jaar, Gerard, verloor nipt van Erwin voor de 1e plaats. Toch weer een knappe prestatie van Gerard. In poule D was Saskia de Jong oppermachtig, al is het haar heel lastig gemaakt.

 

Een heel gezellig en sportief toernooi is het ook dit jaar weer geweest. De totale uitslag is:

 

Poule A Poule B
1e Juliet van Veen 1e Co van het Hert
2e Hans Spek 2e Gerrie Laroo
3e Jan Huis 3e Jos de Munnik
4e Harm Rekers 4e Frank Vonk
5e Jan Sun 5e Herman Gieling
6e Jolke Meyer 6e René Bornhijm

 

Poule C Poule D
1e Erwin Smidt 1e Saskia de Jong
2e Gerard Heussen 2e Evelien Huigen
3e Peter Hooijdonk
3e Rob Tramper
4e Ab Kooijman 4e Esther Udinga
5e John v.d.Brug 5e Maryam Adhamy
6e Evert Tankink 6e Theo Geurtsen

 

Tot volgend jaar! Jacqueline en Rob.Over 't Net haalt zelf 2 prijzen. Met zo'n glimlach heeft hij vast een gemene return in gedachten... Oldtimers in actie! Vanuit de kantine is het ook prima te volgen.
Met 4 spelers naar het NKJB in Nijmegen

2-5-2016 | Op 30 april in alle vroegte (7:45 uur) vertrokken met 3 spelers: Rikkert, Maartje, David, 2 coaches en een enthousiaste ouder naar het NKJB in Nijmegen. Na een klein uurtje rijden aangekomen in deze gerenoveerde accommodatie. Bij aankomst was het direct te zien wat er op het spel stond, het was al druk bij aankomst om 8:35 uur (zaal open om 8:30 uur).

Rikkert begon zijn wedstrijden om half tien in een aangepaste poule, er was 1 afmelding voor deze poule. Rikkert in alle wedstrijden alles geven om tot resultaat te kunnen komen. De poule was erg sterk met spelers als: Daan Spekman, Julian Flamman en Hans Hazelet. Rikkert won alleen zijn wedstrijd tegen Hans Hazelet met 3 – 1. Julian falman won al zijn wedstrijden met 3 – 0 en werd eerste, alle overige wedstrijden eindigden in 3 – 1. Dus aan het eind werd het punten tellen, dit viel uit in Rikkerts voordeel en hij werd tweede, voldoende voor plaatsing in het hoofdtoernooi. In de kwartfinale mocht Rikkert spelen tegen Mark Boerman, dit was een spannende wedstrijd welke ieders kant op kon. In de vierde game liet Rikkert een 7 – 0 voorsprong zich bijna ontglippen en stond ineens 7 – 8 achter. Na een time out kwam Rikkert weer sterk terug en wist de game alsnog met 11 – 8 te winnen. In de vijfde game ging het lang gelijk op maar trok Rikkert met 11 – 7 aan het kortste eind. Mooi resultaat voor Rikkert op zijn eerste B-licentie toernooi.

David mocht om tien voor tien beginnen aan zijn 4-kamp, waarin hij moest spelen tegen: Niek Bonnier, Tom de Ronde en Daniel Nugteren. In deze poule liet David zien dat hij de sterkste was en dat hij resultaat wilde halen vandaag. In de poule wist alleen Niek Bonnier 1 game te winnen van David. De andere wedstrijden waren duidelijke 3 – 0 overwinningen voor David. Door naar het hoofdtoernooi, waar David met een bye begon en zijn volgende wedstrijd een kwartfinale was tegen Jannes van Bragt. Deze zeer spannende wedstrijd werd een wedstrijd welke tot het uiterste gespeeld moest worden om een winnaar te krijgen. In de vijfde game ging David meer aanvallen maar deze goede slagen werden goed geblokt door Jannes en altijd scherp in de andere hoek dan waar David stond. David kwam 3 punten te kort voor zijn A-licentie en verloor met 11 – 8 in de vijfde game.

Layla begon haar vijfkamp om kwart voor twaalf tegen: Nina van Oost, Jade van Schaick, Maxime Hensing en Neha Gupta. Op papier een zware poule en gaande weg de wedstrijden bleek dit ook te kloppen. De inzet die Layla liet zien wat goed ze vocht voor ieder punt dat gespeelt werd. Wat bleek is dat de tegenstanders een maatje te groot waren voor Layla. Alle strijd en vechtlust die ze liet zien resulteerde in 2 gewonnen games, niet voldoende voor het hoofdtoernooi. In de troostronde speelde Layla verder tegen Thirza Hazeveld en begon zeer sterk en deze gelijk opgaande strijdt en wist zo de eerste game naar zich toe te trekken. De volgende games waren spannend met kansen over en weer, maar helaas werd de vechtlust niet beloond. Het resultaat was een 3 – 1 verlies.

Maartje speelde vanaf ongeveer 12 uur haar vierkamp tegen: Rosa Posselaar, Celina Ear, Emma Jacobs. De eerste wedstrijd was het niveau hoog maar kreeg Maartje het niet voor elkaar om een vuist te maken tegen Rosa en ging met 3 – 0 verlies van tafel af. In de tweede wedstrijd wist Maartje zich goed te herpakken en legde een degelijke wedstrijd op tafel neer waarvan het resultaat 3 – 0 in het voordeel van Maartje. In de laatste poule wedstrijd tegen Emma Jacobs moest Maartje winnen om kans te houden op het hoofdtoernooi. De laatste wedstrijd ging Maartje er dan ook vol tegenaan en vocht voor elk punt. Resultaat wederom
3 – 0 winst voor Maartje, een tweede plaats in de poule.
In de kwartfinale een sterke tegenstander Mengjie Grijpink. Met het stabiele en verdedigende spel van Maartje kwam Mengjie niet echt tot aanvallen en werd het een close wedstrijd. Welke helaas met 3 – 0 verloren ging.

Na een lange dag gingen we om half vijf weer terug naar Amersfoort. Dank aan iedereen die gecoacht heeft: George Degener, René Bornhijm en de meegereisde supporters.

 

door René Bornhijm 

Minimeerkampen VTV 8 maart

10-3-2015 | Zondag 8 maart speelden drie Over ’t Netters bij VTV de mini meerkampen. Anneli speelde een mooi toernooi en wist heel knap twee wedstrijden te winnen. In de loop van de dag zag je haar steeds beter spelen, er waren mooie rally’s en Anneli liet zien veel vooruitgang te maken.

 

In de hoogste meerkamp speelden Daniël en Kamiel met nog 4 andere deelnemers. De jongens waren erg aan elkaar gewaagd, Kamiel speelde voor wat hij waard was maar wist helaas niet in de prijzen te vallen. Daniël groeide in het toernooi: waar hij de eerste wedstrijden nog passief speelde liet hij in zijn laatste wedstrijden zien dat hij een prima opening bezit. Hij won al zijn wedstrijden en behaalde de eerste prijs!

 

Al met al knappe prestaties van onze jonge jeugdleden, dit seizoen is er nog een mogelijkheid om aan een mini meerkamp mee te doen: op zaterdag 23 mei in Kockengen.

 

door Juliet van Veen

Winnaar DaniŽl!

SPONSOREN

NIEUWS

OTC-TOERNOOI, 28 JANUARI, AMERSFOORT

Voor de 6e keer alweer OTC Amersfoort. Van de 29 aanmeldingen waren er 27 aanwezig dus een mooi resultaat. Heel veel bekende gezichten die ons ...
DEBUUT JEUGDTEAM OVER íT NET 2 IN LANDELIJKE COMPETITIE

Afgelopen zaterdag is de jeugdcompetitie weer van start gegaan en Over ’t Net speelt hierin met 5 teams. Het 1e en het 2e team spelen beiden ...
(c) 2018 Netsupport