NIEUWS

Promotiedag op basisschool de Achtbaan

18-9-2018 | Leden werven en mensen enthousiast maken voor de sport is een van de belangrijkste taken van ons als club, en samen met Juliet van de tafeltennisacademie Amersfoort zijn we dit seizoen flink van start gegaan.

Op dinsdag 18 september hebben we een grote promotiedag gehouden op basisschool de Achtbaan in de wijk Zielhorst. We hadden deze dag het professionele bedrijf MJ Tafeltennis ingehuurd die met al zijn prachtige materialen en enthousiaste mensen meer dan 150 kinderen aan het tafeltennissen kreeg. Met allerlei maten batjes, een balletje dat in de lucht werd geblazen, verschillende maten tafels en ballen en de pushbatjes werd het een groot tafeltennisfeest.

 

Uiteraard zijn de kinderen ook welkom bij onze kennismakingstrainingen die vanaf dinsdag 25 september gaan plaatsvinden in onze zaal. Opgeven hiervoor kan nog via de site van de SRO: www.schoolsortamersfoort.nl/kiesjesport 

Kies dan voor Keipong bij Over ’t Net.

 

 

 

Over t Net doet mee aan Kies je Sport!!

7-9-2018 | Op de dinsdagen 25 september, 2, 9 en 16 oktober wordt er een introductiecursus gegeven bij Over ’t Net. Tijd voor deze trainingen: 18.00 – 18.45 uur. Het vindt plaats in onze eigen sportzaal. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom om met deze trainingen mee te doen.

 

Juliet van Veen (een van onze jeugdtrainers) zal in vier lessen met leuke aantrekkelijke activiteiten de kinderen veel over tafeltennis leren. Na afloop van deze vier trainingen krijgen de kinderen een “Keipong-diploma” : speciaal voor Amersfoort! Opgeven kun je via https://www.schoolsportamersfoort.nl/kiesjesport

 

Vertel het aan je buren, neefjes, nichtjes of andere enthousiaste “Keipongers”!

 

Keistadtoernooi 2018

3-9-2018 | Met 44 deelnemers was het Keistadtoernooi ook dit jaar weer goed bezocht. Wij danken alle deelnemers en begeleiders voor dit gezellige toernooi en feliciteren de prijswinnaars van harte! Hieronder de top 3 van alle poules:

Poule A
1. Teun Salentijn
2. Victor van der Most
3. Anouk van den Boom

Poule B
1. Daan Bakker
2. Kevin Eggink
3. Milco Mekenkamp

Poule C
1. Bas van den Boom
2. Thomas Marres
3. Stephan van Moppes

Poule D

1. Thom Bleeker
2. Ayinda van Duin
3. Lieke Salentijn

Poule E
1. Dorus Kroone
2. Kevin Ahlers
3. Edward de Groen

Poule F
1. Tygo Rijners
2. Julian Knegt
3. Isa Kruiswijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel belangstelling voor clinic Table Stars vanuit Over t Net

28-6-2018 | Ook in de toekomst willen we graag weer nieuwe jeugdleden binnen halen bij onze club. Dat begint natuurlijk met het neerzetten van onze sport op scholen, en hiervoor heeft de NTTB een mooi programma ontworpen: Table Stars.

 

Juliet werkt al een aantal jaren met dit programma tijdens gymlessen op basisscholen, en dat zorgt voor veel enthousiaste kinderen en leerkrachten. Er komen ieder jaar weer nieuwe attributen en spelletjes bij om aan te bieden en vandaar ook deze clinic.

 

Marit, Joost, Henk en Juliet waren bij deze avond in Huizen aanwezig. We kregen veel informatie en oefenden ook in het lesgeven en werken met de verschillende materialen. Mikken op een aantrekkelijk doel, effect oefenen met hoepels, spelletjes als start en schuiftafeltennis: alles werd met veel plezier uitgeprobeerd...

 

Ook voor de eerste opvang bij de club werden handige tips gegeven, waar we zeker iets mee kunnen doen bij onze eigen club.Al met al een leerzame (lange) avond die geleid werd door Sven Groot (NTTB). Aan het einde ook nog een certificaat voor alle deelnemers: laten we er met zijn allen de schouders onder zetten om de jeugdopvang goed neer te zetten!

 

 

Houtenplankjestoernooi 2018 Over't Net

28-6-2018 | Donderdag 14 juni was de laatste officiële Over 't Net speeldag. Op deze laatste avond werd het Houtenplankjestoernooi weer gespeeld ter afsluiting van het seizoen 2017-2018. Er was weer een goede opkomst met 24 deelnemers. Er werd volgens het Zwitsers systeem gespeeld. De organisatie wederom door Bas en Jeroen.

 

Volgens verwachting zou de strijd om de eerste plaats gaan tussen Jeroen en Corné, maar het ging toch iets anders en er waren positieve verrassingen. Oscar versloeg in de eerster ronde meteen Wander, en was tot de laatste wedstrijd kanshebber voor de hoogste plaatsen met slechts 1 nederlaag tot de laatste wedstrijd. In de laaste wedstrijd verloor hij tegen Jeroen, waardoor hij zich net niet bij de top plaatste.

 

De grootste verrassing was Edwin Andriol die uitstekend kan aanvallen met het plankje en heel weinig fouten maakte. Hij verloor alleen net met 2-0 van Jeroen waardoor hij op game telling 3e werd. Corné werd wederom tweede, ook hij verloor alleen van Jeroen. Een mooie strijd vond plaats tussen Maartje en Wander, uiteindelijk werd Wander 4e nadat hij net van Maartje won met 2-1 in een prachtige tactische partij.

 

Dus de eindstand werd uiteindelijk na 5 rondes:
1. Jeroen (0 verloren)
2. Corné (1 verloren)
3. Edwin (1 verloren)
4. Wander (1 verloren)

5 tot en met 13. Maartje - Ivo:  allen 2 verloren waaronder Oscar op de 8e plaats

 

Uiteindelijk weer een geslaagd toernooi waarbij iedereen leuke en spannende wedstrijden heeft gespeeld.

Ook voor volgend jaar weer een aanrader om te doen. Het zou een idee zijn om nog een extra ronde te spelen (dus 6 rondes) Dan was bijv de wedstrijd Edwin - Corne een mooie geweest. Het is wel zo dat we zo rond kwart voor elf echt klaar waren met 5 rondes wat eigenlijk wel goed is.

 

In ieder geval weer tot volgend jaar.

door Jeroen

Geslaagd!

22-6-2018 | Het bestuur van Over 't Net feliciteert alle jeugdleden die zojuist hun diploma behaald hebben! David, Ewout, Hanneke, Hanno, Ivo, Jeffrey, Jona, Joost en Maartje, allemaal van harte gefeliciteerd. In de wandelgangen hebben wij vernomen dat Ivo ook meteen zijn rijbewijs heeft meegepakt!

 

Fijne vakantie!

Zaterdag 1 juli: Familietoernooi Over t Net

7-7-2017 | De eerste spelers waren al vroeg aanwezig, hoewel de zaal om half één open zou gaan waren de eerste spelers al om tien over twaalf aanwezig om in te spelen. Dit betekent dat het niet zomaar een toernooi was, maar dat er op het scherpst van de snede gespeeld zou gaan worden.

 

Na een half uur inspelen werd om ongeveer een uur de poule-indeling en de spelwijze bekend gemaakt. Er werd in twee poules van zes gespeeld, waarna er via kruisfinales bekend zou worden wie er zou winnen.

 

De poule-indeling is op ingeschatte sterkte ingedeeld, maar dit bleek tijdens de wedstrijden toch nogal eens anders uit te pakken. Sommige familieleden waren duidelijk sterker dan van tevoren ingeschat.

 

In de poulewedstrijden werd door iedereen strijd geleverd. Niemand wilde onderdoen voor de ander. Er werden veel mooie wedstrijden gespeeld met soms verrassende uitslagen. Na iets meer dan twee uur waren de poules klaar. Dit was duidelijk te vroeg, daarom werd er door de wedstrijdleiding besloten om in drie poules van vier verder te spelen. Voordat deze poules gemaakt konden worden werd er nog één tussenronde gespeeld tussen twee teams die moest beslissen wie er in de A-poule ingedeeld werd.

 

In poule C speelden: Jorik & Wichard, Hanneke & Rieneke, Milan & Antoine en Valentijn & Silvano. In deze poule was Jorik samen met zijn vader duidelijk de sterkste en zij werden eerste in deze poule. De andere teams eindigden allemaal op één punt en werden dus allemaal tweede in deze poule.

 

In poule B speelden samen: Maartje & Ellen, Bas & Luuk, Juliet & Koen en Joost & Luuk. Maartje wist knap twee potjes te winnen in haar enkels, maar Ellen had het ondanks haar training lastig in deze poule. Zij sloten de poule als vierde af. Joost won één enkel en Luuk ook één, ze wonnen en verloren een vijfsetter en kwamen met één punt op de derde plaats. Juliet won zelf twee enkels, en had Koen tussendoor inmiddels zoveel training gegeven dat die bijna geen fouten meer maakte; hij won ook twee games. Dit was genoeg om twee partijen te winnen en zij eindigden op een mooie tweede plaats. Bas begon goed, maar won uiteindelijk maar één pot, maar Luuk maakte dit goed door alle drie zijn tegenstanders te verslaan. In de dubbel maakten zij de partijen af en wonnen de poule.

 

In poule A speelden: Rikkert & Djimmer, Thijs & Bas, Ivo & Marit en René & Kevin. In deze poule lag het niveau dicht bij elkaar en moesten de laatste wedstrijden bepalen wie er op de plaatsen 1, 2, 3 en 4 zouden uitkomen. Om de derde en vierde plaats werd gestreden door Thijs en Bas tegen Rikkert en Djimmer. Ondanks het goede coachen van Rikkert bleek dit net onvoldoende om Thijs en Bas te verslaan. Thijs en Bas derde, Rikkert en Djimmer vierde. Om de plaatsen één en twee werden de wedstrijden gespeeld tussen Ivo en Marit tegen René en Kevin. Dit laatste koppel heeft het toernooi al drie keer gewonnen van de vijf gespeelde voorgaande toernooien. Ivo speelde een goede wedstrijd met veel harde topspinballen waar René niet altijd het antwoord op had: 1-0. Marit speelde sterk, ze wist met 11-8 van Kevin te winnen: 2-0. In de dubbel kregen Ivo en Marit vleugels en roken zij de overwinning. Goede spinballen die net naast de tafel werden geblokt gaven aan het eind een duidelijke uitslag weer 11-6. Ivo en Marit zijn met een 3-0 zege kampioen van het familietoernooi 2017!

 

Na afloop was het voor sommigen op naar de afsluitende barbecue georganiseerd door Rob Tramper. Bas en René: bedankt voor de organisatie. Alle toeschouwers: bedankt voor de support.

 

Verder wensen wij iedereen een goede vakantie en tot volgend seizoen!

 

Door René en Bas

Maartje en Ellen tegen Bas en Luuk Milan laat aan zijn vader zien hoe het moet tegen Valentijn. Thijs legt zijn zoon uit hoe de toss officieel moet. Djimmer en Rikkert spelen met een voorhoede en een achterhoede. Koen ging steeds beter spelen naarmate het later werd. Joost had een andere teamgenoot dan vorig jaar. Maar ging het beter? De scores van de uiteindelijke poules.
Houtenplankjestoernooi 2017

19-6-2017 | Op donderdag 15 juni werd het jaarlijks terugkerende houtenplankjestoernooi gespeeld. Er werd volgens het Zwitsers systeem gespeeld, net behulp van ohn.challonge.com, met wedstrijden van best-of-three tot de 11. Uiteindelijk hebben we 6 ronden Zwitsers gespeeld met 21 deelnemers.

Het mooie van challonge.com is dat vanaf de eerste ronde het systeem bepaalt wie tegen wie speelt op basis van gelijke sterkte zodat de vervolgrondes en berekeningen van de stand eerlijk gebeuren. Na een wat onwennige eerste ronde werden de wedstrijden spannender, leuker en ook steeds beter. 

 

Dit keer was de strijd om de 2e tot en met de 7e plaats extreem spannend. John Verheuvel kwam na verlies tegen Jan Kuijten in de eerste ronde goed terug in de strijd door met zeer spannende en mooie partijen net van Dick en Manuel te winnen. Daarna bleek dat Corné te sterk was voor John in de laatste ronde zodat Corné, die alleen van Jeroen verloor, duidelijk tweede werd. De grote verassing was Karin die na de eerste partij van Henk te hebben verloren vervolgens alles won inclusief de laatste spectaculaire partij die ze van Jan Kuyten won, hierdoor werd Karin derde en zakte Jan Kuyten in een klap naar de 13e plaats. De grap van het Zwitsers systeem is dat als Jan Kuyten had gewonnen hij de 3e plaats had gewonnen en Karin 13e.


Ongeveer hetzelfde gebeurde in de laatste ronde tussen de titanen Dick en Herman, waarbij Dick duidelijk van Herman won en Dick als 5e eindigde. Zo werd de strijd van 2e tot 13e plaats nog in de laatste ronde pas beslist. Duidelijke winnaar was Jeroen die alle wedstrijden won, en eigenlijk alleen in de eerste wedstrijd door Bas in de problemen werd gebracht. Daarna kwam Corné duidelijk naar voren, die uitstekend met de plank overweg kan en zowel aanval en verdediging beheerst, en zodoende afgetekend 2e werd met 5 gewonnen wedstrijden.

Nog even de eindstand van de top 7:

1. Jeroen (6 0)
2. Corne’ (5-1)
3. Karin (4-1)
4. John (4-2)
5. Dick (4-2)
6. Daniel (4-2)
7. Manuel (4-2)
OTC-toernooi Amersfoort

16-2-2017 | Zondag morgen vroeg. Heel ver weg de Lange Jan, het herkenningspunt van Amersfoort. Dan nog even over het Valleikanaal en melden in de kantine waar koffie en cake was om te beginnen. Alweer voor de vijfde keer organiseert Over ’t Net dit toernooi. Uit alle delen van Nederland komen ze.

 

Een week terug waren er nog 30 deelnemers, maar Nederland zou Nederland niet wezen als toch zes deelnemers griep of andere ongemakken hadden. 24 deelnemers verdeeld over 4 poules van 6. Veel bekende gezichten die ieder toernooi van Over ’t Net aanwezig zijn. Weer volop strijd in de verschillende poules.

 

In poule A hebben Juliet v.Veen en Hans Spek gestreden voor de poulewinst. In poule B was het strijden wie 1e zou worden. Het was uiteindelijk toch Co van het Hert die heeft gewonnen. In poule C kon het lange tijd alle kanten op. Maar de winnaar van vorig jaar, Gerard, verloor nipt van Erwin voor de 1e plaats. Toch weer een knappe prestatie van Gerard. In poule D was Saskia de Jong oppermachtig, al is het haar heel lastig gemaakt.

 

Een heel gezellig en sportief toernooi is het ook dit jaar weer geweest. De totale uitslag is:

 

Poule A Poule B
1e Juliet van Veen 1e Co van het Hert
2e Hans Spek 2e Gerrie Laroo
3e Jan Huis 3e Jos de Munnik
4e Harm Rekers 4e Frank Vonk
5e Jan Sun 5e Herman Gieling
6e Jolke Meyer 6e René Bornhijm

 

Poule C Poule D
1e Erwin Smidt 1e Saskia de Jong
2e Gerard Heussen 2e Evelien Huigen
3e Peter Hooijdonk
3e Rob Tramper
4e Ab Kooijman 4e Esther Udinga
5e John v.d.Brug 5e Maryam Adhamy
6e Evert Tankink 6e Theo Geurtsen

 

Tot volgend jaar! Jacqueline en Rob.Over 't Net haalt zelf 2 prijzen. Met zo'n glimlach heeft hij vast een gemene return in gedachten... Oldtimers in actie! Vanuit de kantine is het ook prima te volgen.
Met 4 spelers naar het NKJB in Nijmegen

2-5-2016 | Op 30 april in alle vroegte (7:45 uur) vertrokken met 3 spelers: Rikkert, Maartje, David, 2 coaches en een enthousiaste ouder naar het NKJB in Nijmegen. Na een klein uurtje rijden aangekomen in deze gerenoveerde accommodatie. Bij aankomst was het direct te zien wat er op het spel stond, het was al druk bij aankomst om 8:35 uur (zaal open om 8:30 uur).

Rikkert begon zijn wedstrijden om half tien in een aangepaste poule, er was 1 afmelding voor deze poule. Rikkert in alle wedstrijden alles geven om tot resultaat te kunnen komen. De poule was erg sterk met spelers als: Daan Spekman, Julian Flamman en Hans Hazelet. Rikkert won alleen zijn wedstrijd tegen Hans Hazelet met 3 – 1. Julian falman won al zijn wedstrijden met 3 – 0 en werd eerste, alle overige wedstrijden eindigden in 3 – 1. Dus aan het eind werd het punten tellen, dit viel uit in Rikkerts voordeel en hij werd tweede, voldoende voor plaatsing in het hoofdtoernooi. In de kwartfinale mocht Rikkert spelen tegen Mark Boerman, dit was een spannende wedstrijd welke ieders kant op kon. In de vierde game liet Rikkert een 7 – 0 voorsprong zich bijna ontglippen en stond ineens 7 – 8 achter. Na een time out kwam Rikkert weer sterk terug en wist de game alsnog met 11 – 8 te winnen. In de vijfde game ging het lang gelijk op maar trok Rikkert met 11 – 7 aan het kortste eind. Mooi resultaat voor Rikkert op zijn eerste B-licentie toernooi.

David mocht om tien voor tien beginnen aan zijn 4-kamp, waarin hij moest spelen tegen: Niek Bonnier, Tom de Ronde en Daniel Nugteren. In deze poule liet David zien dat hij de sterkste was en dat hij resultaat wilde halen vandaag. In de poule wist alleen Niek Bonnier 1 game te winnen van David. De andere wedstrijden waren duidelijke 3 – 0 overwinningen voor David. Door naar het hoofdtoernooi, waar David met een bye begon en zijn volgende wedstrijd een kwartfinale was tegen Jannes van Bragt. Deze zeer spannende wedstrijd werd een wedstrijd welke tot het uiterste gespeeld moest worden om een winnaar te krijgen. In de vijfde game ging David meer aanvallen maar deze goede slagen werden goed geblokt door Jannes en altijd scherp in de andere hoek dan waar David stond. David kwam 3 punten te kort voor zijn A-licentie en verloor met 11 – 8 in de vijfde game.

Layla begon haar vijfkamp om kwart voor twaalf tegen: Nina van Oost, Jade van Schaick, Maxime Hensing en Neha Gupta. Op papier een zware poule en gaande weg de wedstrijden bleek dit ook te kloppen. De inzet die Layla liet zien wat goed ze vocht voor ieder punt dat gespeelt werd. Wat bleek is dat de tegenstanders een maatje te groot waren voor Layla. Alle strijd en vechtlust die ze liet zien resulteerde in 2 gewonnen games, niet voldoende voor het hoofdtoernooi. In de troostronde speelde Layla verder tegen Thirza Hazeveld en begon zeer sterk en deze gelijk opgaande strijdt en wist zo de eerste game naar zich toe te trekken. De volgende games waren spannend met kansen over en weer, maar helaas werd de vechtlust niet beloond. Het resultaat was een 3 – 1 verlies.

Maartje speelde vanaf ongeveer 12 uur haar vierkamp tegen: Rosa Posselaar, Celina Ear, Emma Jacobs. De eerste wedstrijd was het niveau hoog maar kreeg Maartje het niet voor elkaar om een vuist te maken tegen Rosa en ging met 3 – 0 verlies van tafel af. In de tweede wedstrijd wist Maartje zich goed te herpakken en legde een degelijke wedstrijd op tafel neer waarvan het resultaat 3 – 0 in het voordeel van Maartje. In de laatste poule wedstrijd tegen Emma Jacobs moest Maartje winnen om kans te houden op het hoofdtoernooi. De laatste wedstrijd ging Maartje er dan ook vol tegenaan en vocht voor elk punt. Resultaat wederom
3 – 0 winst voor Maartje, een tweede plaats in de poule.
In de kwartfinale een sterke tegenstander Mengjie Grijpink. Met het stabiele en verdedigende spel van Maartje kwam Mengjie niet echt tot aanvallen en werd het een close wedstrijd. Welke helaas met 3 – 0 verloren ging.

Na een lange dag gingen we om half vijf weer terug naar Amersfoort. Dank aan iedereen die gecoacht heeft: George Degener, René Bornhijm en de meegereisde supporters.

 

door René Bornhijm 

Minimeerkampen VTV 8 maart

10-3-2015 | Zondag 8 maart speelden drie Over ’t Netters bij VTV de mini meerkampen. Anneli speelde een mooi toernooi en wist heel knap twee wedstrijden te winnen. In de loop van de dag zag je haar steeds beter spelen, er waren mooie rally’s en Anneli liet zien veel vooruitgang te maken.

 

In de hoogste meerkamp speelden Daniël en Kamiel met nog 4 andere deelnemers. De jongens waren erg aan elkaar gewaagd, Kamiel speelde voor wat hij waard was maar wist helaas niet in de prijzen te vallen. Daniël groeide in het toernooi: waar hij de eerste wedstrijden nog passief speelde liet hij in zijn laatste wedstrijden zien dat hij een prima opening bezit. Hij won al zijn wedstrijden en behaalde de eerste prijs!

 

Al met al knappe prestaties van onze jonge jeugdleden, dit seizoen is er nog een mogelijkheid om aan een mini meerkamp mee te doen: op zaterdag 23 mei in Kockengen.

 

door Juliet van Veen

Winnaar Danil!

SPONSOREN

NIEUWS

PROMOTIEDAG OP BASISSCHOOL DE ACHTBAAN

Leden werven en mensen enthousiast maken voor de sport is een van de belangrijkste taken van ons als club, en samen met Juliet van de ...
OVER T NET DOET MEE AAN KIES JE SPORT!!

Op de dinsdagen 25 september, 2, 9 en 16 oktober wordt er een introductiecursus gegeven bij Over ’t Net. Tijd voor deze trainingen: 18.00 ...
(c) 2018 Netsupport