NIEUWS

Afsluiting van het seizoen: een nieuwe clubkampioen!

3-7-2019 | Wat een mooie dag was het zaterdag 29 juni: ’s morgens de clubkampioenschappen bij de jeugd en ’s middags het familietoernooi. Het jeugdkader had er samen met Paul en Caroliene Houtveen een prachtige dag van gemaakt. Speciaal was het natuurlijk ook omdat Bram Houtveen op zijn twaalfde verjaardag gewoon de hele dag aanwezig was! Slingers, zijn foto’s, toegezongen en een heerlijke traktatie zorgden ervoor dat zijn verjaardag niet vergeten werd.

 

 

Het clubkampioenschap werd gespeeld in een zevenkamp, de eerste rondes best of three, de laatste vier rondes best of five. Het werd al snel duidelijk dat er spannende wedstrijden gespeeld zouden worden, maar dat in de laatste ronde alle wedstrijden in vijf games beslist werden had niemand verwacht. Uiteindelijk won in de laatste ronde Furion van Tom, Bram van Timon en Thomas van Marit. Mooi dat dit eigenlijk allemaal finales waren en we zagen mooi tafeltennis en volop spanning.

 

 

Jelmer deed het als starter ook prima: ook voor hem was het een leerzame dag. Uiteindelijk dus een nieuwe clubkampioen bij de jeugd: Thomas maakt het na een 6-0 voorsprong in de vijfde game tegen Marit nog heel spannend, maar uiteindelijk won hij de titel met 13-11. Gefeliciteerd Thomas, en ook alle andere deelnemers natuurlijk geweldig dat jullie hebben meegedaan!

 

 

 

Na een gezamenlijke lunch die verzorgd werd door Paul en Caroliene konden we er weer tegenaan voor het familietoernooi. Met maar liefst 15 duo’s was de zaal goed gevuld. Er werd gestart in vierkampen, en in de tweede ronde speelden alle duo’s nogmaals een meerkamp op sterkte. De deelnemers waren heel divers: er waren jeugdleden met ouders/broers/opa/nicht en ook seniorleden met kinderen/partners. Het werd ondanks de warmte een sportieve middag, iedereen kon voldoende spelen en vooral de jeugdleden konden veel adviezen geven aan hun duopartners.

 

 

 

Het toernooi werd gewonnen door Marit en Ivo, gevolgd door Erwin en Jona. De uitslagen van beide toernooien volgen hieronder. De prijsuitreiking met ook de prijzen van de Grote Clubactie voor de meest verkochte loten zorgde voor een feestelijke afsluiting. Een hapje en een drankje met elkaar en het seizoen werd op een prima manier afgesloten.

 

 

 

Voor volgend jaar hopen we natuurlijk op weer zo’n feest: als je er nu niet bij kon zijn hou de agenda van volgend jaar dan goed in de gaten: dit wil je echt niet missen! Organisatoren Karin, Erwin, Henk, Paul, Caroliene en Juliet geweldig bedankt.

Uitslagen Grote Clubactie:
1. Bram Houtveen
2. Daniël Rietveld

3. Thomas Marres en Jonas Hof

 

Teamprijs: team 3: Timon, Bram, Peter

 

Uitslagen Clubkampioenschap:
1. Thomas Marres
2. Marit Heitlager
3. Bram Houtveen
4. Timon Ehlert
5. Furion Boom
6. Tom Houtveen

7. Jelmer Hofs

 

Uitslagen familietoernooi:
1. Marit en Ivo
2. Erwin en Jona
3. Frits en Chris
4. Gerrit en Dunja
5. Jorik en Wichard
6. Furion en David
7. Timon en Michel
8. Thomas en Pieter
9. Bram en Paul
10. Peter en Stef
11. Jonas en Andries
12. Tom en Femke
13. Midas en Anne-Marie
14. Jelmer en Robin
15. Lyanne en Jaap
Clubkampioenschappen 2019: Lucien wint!

25-6-2019 | Omdat er dit jaar wat minder deelnemers waren, namelijk 16, werd er in een ander systeem gespeeld dan de afgelopen jaren: eerst korte poules van vier, daarna een afvalsysteem. Bas, de organisator, had weer een afvalsysteem verzonnen waar geen touw aan vast te knopen was, maar gelukkig snapte iedereen meestal wel tegen wie hij of zij moest spelen.

 

 

In de poulefase, die best-of-three tot de elf werd gespeeld, waren er slechts een paar verrassingen: Thijs won van Wander in zijn eerste partij, Bas won van Corné, en Manuel lukte het om René te verslaan. Dit is de eindstand:
Poule A: 1. Juliet, 2. Sander, 3. Joost, 4. Wei
Poule B: 1. Lucien, 2. Bas, 3. Corné, 4. Frits
Poule C: 1. Dick, 2. Thijs. 3. Wander. 4. Gerrit
Poule D: 1. Rikkert, 2. Chris, 3. Manuel, 4.René

Vervolgens ging het voor het echie, en betekent wedstrijdverlies meteen dat je geen clubkampioen meer kunt worden. Manuel speelt goed en geconcentreerd en moet het maar net afleggen tegen Sander, terwijl Dick in de jaarlijkse onderlinge partij Bas opzij zet en doorgaat naar de halve finale.

 


Wander en Chris moeten het vroeg tegen elkaar opnemen, wat resulteert in een nipte overwinning voor Wander. Laatstgenoemde groeit langzaam in z'n spel op de avond en wint vervolgens ook van Juliet en in de halve finale van Dick. De derde en vierde halve finalisten zijn Lucien en Rikkert. Lucien blijkt ondanks een tijd afwezig te zijn op de club in prima vorm en wint van Rikkert.

 

 

In de finale begint Wander voortvarend en het lukt hem om stevig aan te vallen tegen het materiaal van Lucien. Maar naarmate de partij vordert begint die aanval toch te haperen en moet hij ondanks een spannende vierde game de wedstrijd aan Lucien laten. Lucien is clubkampioen! 

 

 

 

HOUTENPLANKJESTOERNOOI 2019

13-6-2019 | We spelen het houtenplankjestoernooi op donderdag 27 juni in de Baander. Zowel jeugleden als seniorleden zijn welkom. We beginnen 20.00 uur met spelen en zijn voor 22.00 uur klaar. Het plan is met voldoende deelnemers (meer dan 16) het Zwitsers systeem te spelen.


In geval van Zwitser systeem spelen we 6 ronden Zwitser en dus geen afval rondes zoals bij de clubkampioenschappen. Met Zwitser spelen we best-of-three wedstrijden tot de 11! Met 16 of minder deelnemers spelen we poules met daarna kruisfinales. Met het poule en afval systeem spelen we best of five tot de 11!

 

Inschrijven via jeroenschuurman53@kpnmail.nl of via de lijst in de kantine of de zaal.

30 juni: Orientatieloop bij Over 't Net!

10-6-2019 | Op 30 juni 2019 organiseert Gerrit van de Riet met zijn oriëntatieloopvereniging genaamd OLifant een oriëntatieloop in de binnenstad van Amersfoort. De deelnemers aan deze loop zullen gebruik maken van de kleedaccommodatie van De Baander en van de kantine van Over ’t Net.

 

De deelnemers dienen zich vooraf aan de wedstrijd te melden bij het wedstrijdsecretariaat in De Baander waar zij de laatste bijzonderheden omtrent de wedstrijd kunnen verkrijgen en voor diegenen die niet in het bezit zijn van een elektronische Sport Ident sleutel om deze daar af te halen.

 

Hierna zullen de deelnemers zich verplaatsen naar de start waar ze op de hun toegewezen starttijd aan de loop zullen beginnen. De start locatie zal worden ingericht aan de brug over de Eem ten westen van de rotonde met de Stier.

 

Leden van Over ’t Net die geïnteresseerd zijn om op 30 juni zelf een poging te wagen om een oriëntatieloop met goed gevolg af te leggen zijn van harte welkom. Speciaal voor de leden van Over ’t Net zal er door Gerrit een aparte route worden samengesteld die wandelend, joggend maar ook hardlopend kan worden afgelegd om een eerste kennismaking met de OL-wereld door Over ’t Netters te laten plaats vinden. Door de organisatie wordt zorg gedragen voor een elektronische controlesleutel en indien gewenst een kompas.

 

Na de wedstrijd dienen alle deelnemers zich wederom te melden bij het wedstrijdsecretariaat in De Baander alwaar hun elektronische sleutels zullen worden uitgelezen. De eerste start voor de wedstrijd zal plaatsvinden vanaf 10:15 uur, daarna kan er op de route met tussenruimte van een minuut worden gestart. Daar je eerst je sleutel dient af te halen en te verplaatsen naar de start dien je hier rekening mee te houden. De laatste starttijd is 11:30uur.

 

Voor de echte wedstrijdlopers is het verplicht om de route individueel af te leggen maar voor de leden van Over ’t Net is het uiteraard ook toegestaan om met meerderen samen de route af te leggen. Meer informatie over kennismaken met oriëntatielopen vind je op de navolgende link http://www.nolb.nl/over-de-sport/beginnen-met-orienteringslopen/

 

Opgave voor deelname via email: gerrit.dunja@telfort.nl dient te geschieden voor 24 juni 2019 zodat de organisatie zorg kan dragen voor voldoende kaarten aan de start. Deelname aan deze kennismaking voor Over ’t Netters is gratis. Daarnaast is de organisatie nog op zoek naar 1 of 2 personen voor de barbezetting op deze dag in de kantine van Over ’t Net. Gedacht tijdsblok 09:00 - 14:00uur. Mocht je hier interesse in hebben dan gaarne aangeven bij Gerrit.
Zaterdag 1 juli: Familietoernooi Over ít Net

7-7-2017 | De eerste spelers waren al vroeg aanwezig, hoewel de zaal om half één open zou gaan waren de eerste spelers al om tien over twaalf aanwezig om in te spelen. Dit betekent dat het niet zomaar een toernooi was, maar dat er op het scherpst van de snede gespeeld zou gaan worden.

 

Na een half uur inspelen werd om ongeveer een uur de poule-indeling en de spelwijze bekend gemaakt. Er werd in twee poules van zes gespeeld, waarna er via kruisfinales bekend zou worden wie er zou winnen.

 

De poule-indeling is op ingeschatte sterkte ingedeeld, maar dit bleek tijdens de wedstrijden toch nogal eens anders uit te pakken. Sommige familieleden waren duidelijk sterker dan van tevoren ingeschat.

 

In de poulewedstrijden werd door iedereen strijd geleverd. Niemand wilde onderdoen voor de ander. Er werden veel mooie wedstrijden gespeeld met soms verrassende uitslagen. Na iets meer dan twee uur waren de poules klaar. Dit was duidelijk te vroeg, daarom werd er door de wedstrijdleiding besloten om in drie poules van vier verder te spelen. Voordat deze poules gemaakt konden worden werd er nog één tussenronde gespeeld tussen twee teams die moest beslissen wie er in de A-poule ingedeeld werd.

 

In poule C speelden: Jorik & Wichard, Hanneke & Rieneke, Milan & Antoine en Valentijn & Silvano. In deze poule was Jorik samen met zijn vader duidelijk de sterkste en zij werden eerste in deze poule. De andere teams eindigden allemaal op één punt en werden dus allemaal tweede in deze poule.

 

In poule B speelden samen: Maartje & Ellen, Bas & Luuk, Juliet & Koen en Joost & Luuk. Maartje wist knap twee potjes te winnen in haar enkels, maar Ellen had het ondanks haar training lastig in deze poule. Zij sloten de poule als vierde af. Joost won één enkel en Luuk ook één, ze wonnen en verloren een vijfsetter en kwamen met één punt op de derde plaats. Juliet won zelf twee enkels, en had Koen tussendoor inmiddels zoveel training gegeven dat die bijna geen fouten meer maakte; hij won ook twee games. Dit was genoeg om twee partijen te winnen en zij eindigden op een mooie tweede plaats. Bas begon goed, maar won uiteindelijk maar één pot, maar Luuk maakte dit goed door alle drie zijn tegenstanders te verslaan. In de dubbel maakten zij de partijen af en wonnen de poule.

 

In poule A speelden: Rikkert & Djimmer, Thijs & Bas, Ivo & Marit en René & Kevin. In deze poule lag het niveau dicht bij elkaar en moesten de laatste wedstrijden bepalen wie er op de plaatsen 1, 2, 3 en 4 zouden uitkomen. Om de derde en vierde plaats werd gestreden door Thijs en Bas tegen Rikkert en Djimmer. Ondanks het goede coachen van Rikkert bleek dit net onvoldoende om Thijs en Bas te verslaan. Thijs en Bas derde, Rikkert en Djimmer vierde. Om de plaatsen één en twee werden de wedstrijden gespeeld tussen Ivo en Marit tegen René en Kevin. Dit laatste koppel heeft het toernooi al drie keer gewonnen van de vijf gespeelde voorgaande toernooien. Ivo speelde een goede wedstrijd met veel harde topspinballen waar René niet altijd het antwoord op had: 1-0. Marit speelde sterk, ze wist met 11-8 van Kevin te winnen: 2-0. In de dubbel kregen Ivo en Marit vleugels en roken zij de overwinning. Goede spinballen die net naast de tafel werden geblokt gaven aan het eind een duidelijke uitslag weer 11-6. Ivo en Marit zijn met een 3-0 zege kampioen van het familietoernooi 2017!

 

Na afloop was het voor sommigen op naar de afsluitende barbecue georganiseerd door Rob Tramper. Bas en René: bedankt voor de organisatie. Alle toeschouwers: bedankt voor de support.

 

Verder wensen wij iedereen een goede vakantie en tot volgend seizoen!

 

Door René en Bas

Maartje en Ellen tegen Bas en Luuk Milan laat aan zijn vader zien hoe het moet tegen Valentijn. Thijs legt zijn zoon uit hoe de toss officieel moet. Djimmer en Rikkert spelen met een voorhoede en een achterhoede. Koen ging steeds beter spelen naarmate het later werd. Joost had een andere teamgenoot dan vorig jaar. Maar ging het beter? De scores van de uiteindelijke poules.
Houtenplankjestoernooi 2017

19-6-2017 | Op donderdag 15 juni werd het jaarlijks terugkerende houtenplankjestoernooi gespeeld. Er werd volgens het Zwitsers systeem gespeeld, net behulp van ohn.challonge.com, met wedstrijden van best-of-three tot de 11. Uiteindelijk hebben we 6 ronden Zwitsers gespeeld met 21 deelnemers.

Het mooie van challonge.com is dat vanaf de eerste ronde het systeem bepaalt wie tegen wie speelt op basis van gelijke sterkte zodat de vervolgrondes en berekeningen van de stand eerlijk gebeuren. Na een wat onwennige eerste ronde werden de wedstrijden spannender, leuker en ook steeds beter. 

 

Dit keer was de strijd om de 2e tot en met de 7e plaats extreem spannend. John Verheuvel kwam na verlies tegen Jan Kuijten in de eerste ronde goed terug in de strijd door met zeer spannende en mooie partijen net van Dick en Manuel te winnen. Daarna bleek dat Corné te sterk was voor John in de laatste ronde zodat Corné, die alleen van Jeroen verloor, duidelijk tweede werd. De grote verassing was Karin die na de eerste partij van Henk te hebben verloren vervolgens alles won inclusief de laatste spectaculaire partij die ze van Jan Kuyten won, hierdoor werd Karin derde en zakte Jan Kuyten in een klap naar de 13e plaats. De grap van het Zwitsers systeem is dat als Jan Kuyten had gewonnen hij de 3e plaats had gewonnen en Karin 13e.


Ongeveer hetzelfde gebeurde in de laatste ronde tussen de titanen Dick en Herman, waarbij Dick duidelijk van Herman won en Dick als 5e eindigde. Zo werd de strijd van 2e tot 13e plaats nog in de laatste ronde pas beslist. Duidelijke winnaar was Jeroen die alle wedstrijden won, en eigenlijk alleen in de eerste wedstrijd door Bas in de problemen werd gebracht. Daarna kwam Corné duidelijk naar voren, die uitstekend met de plank overweg kan en zowel aanval en verdediging beheerst, en zodoende afgetekend 2e werd met 5 gewonnen wedstrijden.

Nog even de eindstand van de top 7:

1. Jeroen (6 0)
2. Corne’ (5-1)
3. Karin (4-1)
4. John (4-2)
5. Dick (4-2)
6. Daniel (4-2)
7. Manuel (4-2)
OTC-toernooi Amersfoort

16-2-2017 | Zondag morgen vroeg. Heel ver weg de Lange Jan, het herkenningspunt van Amersfoort. Dan nog even over het Valleikanaal en melden in de kantine waar koffie en cake was om te beginnen. Alweer voor de vijfde keer organiseert Over ’t Net dit toernooi. Uit alle delen van Nederland komen ze.

 

Een week terug waren er nog 30 deelnemers, maar Nederland zou Nederland niet wezen als toch zes deelnemers griep of andere ongemakken hadden. 24 deelnemers verdeeld over 4 poules van 6. Veel bekende gezichten die ieder toernooi van Over ’t Net aanwezig zijn. Weer volop strijd in de verschillende poules.

 

In poule A hebben Juliet v.Veen en Hans Spek gestreden voor de poulewinst. In poule B was het strijden wie 1e zou worden. Het was uiteindelijk toch Co van het Hert die heeft gewonnen. In poule C kon het lange tijd alle kanten op. Maar de winnaar van vorig jaar, Gerard, verloor nipt van Erwin voor de 1e plaats. Toch weer een knappe prestatie van Gerard. In poule D was Saskia de Jong oppermachtig, al is het haar heel lastig gemaakt.

 

Een heel gezellig en sportief toernooi is het ook dit jaar weer geweest. De totale uitslag is:

 

Poule A Poule B
1e Juliet van Veen 1e Co van het Hert
2e Hans Spek 2e Gerrie Laroo
3e Jan Huis 3e Jos de Munnik
4e Harm Rekers 4e Frank Vonk
5e Jan Sun 5e Herman Gieling
6e Jolke Meyer 6e René Bornhijm

 

Poule C Poule D
1e Erwin Smidt 1e Saskia de Jong
2e Gerard Heussen 2e Evelien Huigen
3e Peter Hooijdonk
3e Rob Tramper
4e Ab Kooijman 4e Esther Udinga
5e John v.d.Brug 5e Maryam Adhamy
6e Evert Tankink 6e Theo Geurtsen

 

Tot volgend jaar! Jacqueline en Rob.Over 't Net haalt zelf 2 prijzen. Met zo'n glimlach heeft hij vast een gemene return in gedachten... Oldtimers in actie! Vanuit de kantine is het ook prima te volgen.
Met 4 spelers naar het NKJB in Nijmegen

2-5-2016 | Op 30 april in alle vroegte (7:45 uur) vertrokken met 3 spelers: Rikkert, Maartje, David, 2 coaches en een enthousiaste ouder naar het NKJB in Nijmegen. Na een klein uurtje rijden aangekomen in deze gerenoveerde accommodatie. Bij aankomst was het direct te zien wat er op het spel stond, het was al druk bij aankomst om 8:35 uur (zaal open om 8:30 uur).

Rikkert begon zijn wedstrijden om half tien in een aangepaste poule, er was 1 afmelding voor deze poule. Rikkert in alle wedstrijden alles geven om tot resultaat te kunnen komen. De poule was erg sterk met spelers als: Daan Spekman, Julian Flamman en Hans Hazelet. Rikkert won alleen zijn wedstrijd tegen Hans Hazelet met 3 – 1. Julian falman won al zijn wedstrijden met 3 – 0 en werd eerste, alle overige wedstrijden eindigden in 3 – 1. Dus aan het eind werd het punten tellen, dit viel uit in Rikkerts voordeel en hij werd tweede, voldoende voor plaatsing in het hoofdtoernooi. In de kwartfinale mocht Rikkert spelen tegen Mark Boerman, dit was een spannende wedstrijd welke ieders kant op kon. In de vierde game liet Rikkert een 7 – 0 voorsprong zich bijna ontglippen en stond ineens 7 – 8 achter. Na een time out kwam Rikkert weer sterk terug en wist de game alsnog met 11 – 8 te winnen. In de vijfde game ging het lang gelijk op maar trok Rikkert met 11 – 7 aan het kortste eind. Mooi resultaat voor Rikkert op zijn eerste B-licentie toernooi.

David mocht om tien voor tien beginnen aan zijn 4-kamp, waarin hij moest spelen tegen: Niek Bonnier, Tom de Ronde en Daniel Nugteren. In deze poule liet David zien dat hij de sterkste was en dat hij resultaat wilde halen vandaag. In de poule wist alleen Niek Bonnier 1 game te winnen van David. De andere wedstrijden waren duidelijke 3 – 0 overwinningen voor David. Door naar het hoofdtoernooi, waar David met een bye begon en zijn volgende wedstrijd een kwartfinale was tegen Jannes van Bragt. Deze zeer spannende wedstrijd werd een wedstrijd welke tot het uiterste gespeeld moest worden om een winnaar te krijgen. In de vijfde game ging David meer aanvallen maar deze goede slagen werden goed geblokt door Jannes en altijd scherp in de andere hoek dan waar David stond. David kwam 3 punten te kort voor zijn A-licentie en verloor met 11 – 8 in de vijfde game.

Layla begon haar vijfkamp om kwart voor twaalf tegen: Nina van Oost, Jade van Schaick, Maxime Hensing en Neha Gupta. Op papier een zware poule en gaande weg de wedstrijden bleek dit ook te kloppen. De inzet die Layla liet zien wat goed ze vocht voor ieder punt dat gespeelt werd. Wat bleek is dat de tegenstanders een maatje te groot waren voor Layla. Alle strijd en vechtlust die ze liet zien resulteerde in 2 gewonnen games, niet voldoende voor het hoofdtoernooi. In de troostronde speelde Layla verder tegen Thirza Hazeveld en begon zeer sterk en deze gelijk opgaande strijdt en wist zo de eerste game naar zich toe te trekken. De volgende games waren spannend met kansen over en weer, maar helaas werd de vechtlust niet beloond. Het resultaat was een 3 – 1 verlies.

Maartje speelde vanaf ongeveer 12 uur haar vierkamp tegen: Rosa Posselaar, Celina Ear, Emma Jacobs. De eerste wedstrijd was het niveau hoog maar kreeg Maartje het niet voor elkaar om een vuist te maken tegen Rosa en ging met 3 – 0 verlies van tafel af. In de tweede wedstrijd wist Maartje zich goed te herpakken en legde een degelijke wedstrijd op tafel neer waarvan het resultaat 3 – 0 in het voordeel van Maartje. In de laatste poule wedstrijd tegen Emma Jacobs moest Maartje winnen om kans te houden op het hoofdtoernooi. De laatste wedstrijd ging Maartje er dan ook vol tegenaan en vocht voor elk punt. Resultaat wederom
3 – 0 winst voor Maartje, een tweede plaats in de poule.
In de kwartfinale een sterke tegenstander Mengjie Grijpink. Met het stabiele en verdedigende spel van Maartje kwam Mengjie niet echt tot aanvallen en werd het een close wedstrijd. Welke helaas met 3 – 0 verloren ging.

Na een lange dag gingen we om half vijf weer terug naar Amersfoort. Dank aan iedereen die gecoacht heeft: George Degener, René Bornhijm en de meegereisde supporters.

 

door René Bornhijm 

Minimeerkampen VTV 8 maart

10-3-2015 | Zondag 8 maart speelden drie Over ’t Netters bij VTV de mini meerkampen. Anneli speelde een mooi toernooi en wist heel knap twee wedstrijden te winnen. In de loop van de dag zag je haar steeds beter spelen, er waren mooie rally’s en Anneli liet zien veel vooruitgang te maken.

 

In de hoogste meerkamp speelden Daniël en Kamiel met nog 4 andere deelnemers. De jongens waren erg aan elkaar gewaagd, Kamiel speelde voor wat hij waard was maar wist helaas niet in de prijzen te vallen. Daniël groeide in het toernooi: waar hij de eerste wedstrijden nog passief speelde liet hij in zijn laatste wedstrijden zien dat hij een prima opening bezit. Hij won al zijn wedstrijden en behaalde de eerste prijs!

 

Al met al knappe prestaties van onze jonge jeugdleden, dit seizoen is er nog een mogelijkheid om aan een mini meerkamp mee te doen: op zaterdag 23 mei in Kockengen.

 

door Juliet van Veen

Winnaar DaniŽl!

SPONSOREN

NIEUWS

AFSLUITING VAN HET SEIZOEN: EEN NIEUWE CLUBKAMPIOEN!

Wat een mooie dag was het zaterdag 29 juni: ’s morgens de clubkampioenschappen bij de jeugd en ’s middags het ...
CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2019: LUCIEN WINT!

Omdat er dit jaar wat minder deelnemers waren, namelijk 16, werd er in een ander systeem gespeeld dan de afgelopen jaren: eerst korte poules van ...
(c) 2019 Netsupport